Denne siden er oppdatert 21. mars 2001

HOVEDSIDEN
SOTF
Nyhetsarkiv
Foreningsinfo
Kalender
Turforslag
Barnas Turlag
 
Lenker
DNT
 
 
 
 
 
 

Sykkeltur til Ivarsbu

(02.09.01 / Tekst og foto: Torstein Flåm) Helga 1 – 2. september arrangerte SOTF i samarbeid med turistforeningen i Larvik en sykkeltur til Skrim. Værmeldingen var temmelig pessimistisk så det var nok grunnen til at bare tre personer møtte opp fra Sandefjord. Vi starta ca. kl. 9 og etter ca 1 km. måtte vi ta på regntøy.

Turen gikk oppover mot Kodal videre gjennom "Dalane" til Bråvoll og til Høyjord. Her tok vi en liten sjokoladestopp ved butikken og sto under tak mens regnet pøste ned. Men regnet ga seg ikke, og det gjorde ikke vi heller så vi fortsatte mot Bjørndal og Vivestad. Da var vi kommet over halvveis og det var på tide med første matpause. Vi satt tørt og fint under tak på trappa til lokalet i Vivestad.

Turen fortsatte opp mot Lønskollen og så over til Skjerven. Da vi kom over i Lågendalen slutta det endelig å regne og været ble etter hvert helt flott. Ved Hvittingfoss tok vi over på vestsida av Lågen og fulgte veien opp til Passebekk. Her tok vi en rast på trappa til den gamle butikken og det var herlig å kjenne sola som stekte. Vi fortsatte oppover Digrehaugvegen som er en grusvei på ca.8 km opp til Ivarsbu. Vi fikk her en stigning på ca. 500 høydemeter som etter hvert tappa oss for krefter. Det var på tide å ta resten av nistepakka og Alf spanderte fyrstekake som gav oss ny energi. Ca. kl 17 var vi framme på Ivarsbu etter 74 km.

Et par timer senere kom gjengen fra Larvik som hadde tatt buss til Svarstad og starta sykkelturen derfra. Middagen lagde vi ute på grillen og vi fulgte sola som gikk ned bak Styggemann. Det var en nydelig høstkveld men mørket kommer fort og vi trakk etter hvert inn i hytta.

Da vi våknet søndag lå skodda temmelig tjukk rundt hytta. Etter hvert letta skodda men da begynte det å regne. Vi kom oss av gårde kl 10 , tok oss gjennom hyttefeltet på Omholt og ned på parkeringsplassen. Her fikk vi en bratt nedkjøring til bomkassa for Omholtveien.

Her tok vi en liten stopp og da kjente vi det lukta svidd, vi skjønte ikke hva det var før vi så røyken fra bremseklossene på sykkelen til Fredhild. Det var tydelig at den bratte nedkjøringen hadde vært en stor påkjenning for bremsene. Herfra rulla kilometrane lett ned til Svarstad.

Vi tok første matpause ved Svarstad ungdomsskole. Resten av turen holdt vi oss på østsida av Lågen, det regna stort sett hele tida men ingen var sure for det. Vi stoppa på campingplassen ved Åsrumvannet og hadde matpause nr. 2. Ved Sundet delte vi oss , Larviksgjengen fortsatte ned mot Bommestad mens vi tok av mot Åsrum og Haukerød. Når klokka var ca 17.30 og vi hadde sykla 76 km var vi tilbake i Sandefjord.

Totalt sett en meget fin tur selv om været kunne vært noe bedre.

[Klikk på bildene for større utgave]

010902_ivarsbu_a.jpg (42398 byte) 010902_ivarsbu_b.jpg (22379 byte) 010902_ivarsbu_c.jpg (33381 byte) 010902_ivarsbu_d.jpg (16242 byte) 010902_ivarsbu_e.jpg (22144 byte)

© 2001 Sandefjord og Oplands Turistforening (SOTF)
Webmaster / Informasjon / Hovedsiden