Denne siden er oppdatert 21. mars 2001

HOVEDSIDEN
SOTF
Nyhetsarkiv
Foreningsinfo
Kalender
Turforslag
Barnas Turlag
 
Lenker
DNT
 
 
 
 
 
 

Sandefjord og Oplands Turistforening

Årsberetning 2001

BARNAS TURLAGS ÅRSBERETNING FOR 2001

Barnas Turlag er SOTFs friluftstilbud til barn fra 0-14 år i følge med voksne. Barna er selvstendige medlemmer og betaler 50,- kr i kontingent. Pr. oktober 2001 hadde Barnas Turlag 92 medlemmer. Barnas Turlag har eget program som sendes til alle medlemmene i begynnelsen av året og som inneholder beskrivelse av planlagte arrangementer inneværende år. Programmet blir også lagt ut på Heisetra, Folkebiblioteket og Reiselivsforeningen i Sandeljord.

I 2001 besto styret i Barnas Turlag av Inger-Anne Speilberg (leder), Ulf Ullring, Geir Lislebø, Åge Bøen, Svenn-Arne Heian og Kristin Dahl. BT har anskaffet digitalt kamera og legger ut et kort referat og bilder fra alle sine turer på SOTFs hjemmesider på internett (sotf.no). Foruten turene som er beskrevet kort nedenfor har Barna Turlag arrangert et åpnet informasjonsmøte i februar og deltatt på Grønn Messe i juni.

21.03.01 Skitur til Viddaseter

Barnas Turlag i Sandefjord og Larvik arrangerte skittur til Viddaseter. Ca. 60 personer, med smått og stort deltok. Det var flotte forhold og vi gikk tre før vi slo leir i solhellinga. Vi stekte pølser, ungene stod og falt i bakkene, noen akte, noen solte seg, noen av de litt større gikk videre inn til Årum.

22.04.01 Vårtur til Yxenøy

Ca. 30 personer med smått og stort deltok i Barnas Turlags vårtur til Yxenøy . Vi gikk i samlet flokk fra parkeringsplassen og bortsett fra enkelte i bæremeis og vogn, gikk alle med egen hjelp til Søndre Trubervika hvor vi slo leir, tente bål og hygget oss i sola. De største barna gikk etter en stund videre til Tønsberg Tønne.

05.05.01 Tur til Auve Besøksgard, Vesterøya

Over 40 personer, deriblant flere besteforeldre, deltok på Barnas Turlags tur til Auve besøksgård på Vesterøya i strålende vårvær lørdag 5.mai. På gården fikk vi se ender, høner, griser, kalkuner, kaniner, geiter, killinger, sauer, lam og en hest. Flere av barna hoppet i høyet. Etter besøk på låven og i stallen samlet vi oss for å grille på bålplassen nedenfor gården. Etter mat og lek fikk barna prøve å male korn på vikingvis og å lage pil og bue.

13.05.01 Fuglesangtur til Mølen.

14 personer møtte opp til avreise fra Nybyen kl. 07.00. To fuglekyndige møtte oss ute på Mølen. De tok oss med ut på tur og fortalte om fugler og fuglesang. Barna fikk holde fugler som var fanget for merking og fikk lære at Grønnfinken teller til sju når den synger, kjøttmeisen sier "titti-pu", hannfuglene har de fineste fargene og at fuglene bruker morgenen til å synge og dagen til å sanke mat.

16.06.01 Grillkveld på Heisetra

I godt sommervær hygget ca. 25 personer seg med grilling, leker og natursti på Heisetra.

24.08.01 Nattfisketur

Tre fisk ble fangsten da Barnas Turlag var på nattfisketur på Heia 24. august. I skumringen fisket 15 store og små med mark i elva og fra båt på Heivann. Ekstra spennende ble det når flaggermusene kom. De tøffeste overnattet i lavvo ved Heivann, resten inne på Heisetra.

16.09.01 Aktivitetsdag på Heisetra

Over 150 personer deltok på Barnas Turlags aktivitetsdag på Heisetra 16.september. Blant aktivitetene i år var natursti, fisking med mark, spikking og stylter. Sandefjord Orienteringsklubb hadde dessuten lagt opp løype med 10 poster. Årsbeste i vaffelsalg så langt!

30.09.01 Tur med kulturminnekart på Vesterøya

15 små og store møtte opp i duskregn på Kariesen for å gå tur med kulturminnekart. Langs ruta frem til lavaen til Vesterøya skole var det satt opp orienteringsposter ved ulike kulturminner barna måtte finne. Når man leter etter poster med bilde av løver eller krokodiller er det utrolig langt korte ben kan gå på våt og ulendt sti. Godt var det allikevel å komme frem til oppvannet lavvo og pølsegrilling, og premie til de som fant løven og krokodillen.

19.10.01 Bålkveld på Heisetra

Over 80 personer gikk i fakkeltog på Heisetra fredag 19. oktober da Barnas turlag arrangerte bålkveld. Et stort bål var bygd opp mellom Heisetra og Heivann. Her samlet barn og voksne seg til pølsegrilling og hygge.

16.12.01 Førjulstreff på Heisetra

Nesten 50 personer deltok på Barnas Turlags førjulstreff på Heisetra 16. desember. I strålende solskinn, 8 minusgrader og et tynt snølag gikk turen først rundt Heivann. Nissen dukket opp på tilbaketuren med godteri til barna, før alle samlet seg til grøt og saft på Heisetra.

Sandefjord, 20.01.2002
For Barnas Turlag
Kristin Dahl

Årsmøtet 2002

Undergruppenes årsrapporter:

 

© 2001 Sandefjord og Oplands Turistforening (SOTF)
Webmaster / Informasjon / Hovedsiden